Proteste: Mihai Tanasescu spune ca FMI vine in Romania, conform planului

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:42
1351 citiri
Proteste: Mihai Tanasescu spune ca FMI vine in Romania, conform planului
Jeffrey Franks si Mihai Tanasescu

Protestele din ultimele zile din Romania nu i-au determinat pe reprezentantii Fondului Monetar International sa isi amane vizita in tara. Misiunea FMI isi va incepe vizia pe 25 ianuarie, conform programului.

Reprezentantul Romaniei in cadrul FMI, Mihai Tanasescu, a infirmat zvonurile potrivit carora misiunea FMI ar fi fost amanata de frica protestelor care au loc in Bucuresti.

"Stirea potrivit careia misiunea FMI nu ar mai veni in Romania, la sfarsitul lunii, este incorecta. Delegatia FMI va veni la Bucuresti la termenul stabilit, pe 25 ianuarie, asa cum a fost anuntat oficial", a declarat Mihai Tanasescu, pentru Ziare.com.

"Nu am discutat despre proteste cu cei de la FMI. Rolul acestei institutii este sa vedem modul exact in care sunt facute reformele, cum sunt stabiliti indicatorii macro-financiari, cum evolueaza ei in asa fel incat stabilitatea macroeconomica a Romaniei sa fie intr-o pozitie pozitiva, ca cea de astazi", a conchis Mihai Tanasescu, pentru Ziare.com.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, va face o vizita la Bucuresti intre 25 ianuarie - 6 februarie, pentru a realiza cea de-a patra evaluare a acordului stand by cu Romania, a anuntat, in 11 ianuarie, Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

"Autoritatile au decis sa trateze acordul ca unul de tip preventiv, mai exact nu intentioneaza sa retraga resursele disponibile. Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si organizatii ale societatii civile. Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si a Bancii Mondiale", a precizat Lybek.

#mihai tanasescu fmi, #FMI proteste Romania, #FMI vizita Romania , #Criza economica romania