Romanul "sfideaza" criza: Merge la restaurant dar imparte mancarea cu altii

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 15:00
2132 citiri
Romanul "sfideaza" criza: Merge la restaurant dar imparte mancarea cu altii

"Oamenii ies la restaurant pe timp de criza, dar au un comportament diferit. Sunt mult mai atenti la ceea ce comanda, reduc de multe ori apa minerala sau cafeaua, impart un fel de mancare cu cel cu care stau la masa, din cauza banilor. Romanii nu au renuntat definitiv sa iasa la restaurant", a declarat Dragos Petrescu, CEO City Grill, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. Potrivit acestuia, industria ospitalitatii a fost afectata serios in urma crizei si nu se simte o revenire deosebita.

In opinia lui Petrescu, industria ospitalitatii a fost afectata serios in cei doi ani de criza. Pana la sfarsitul anului, operatorii de restaurante se asteapta ca lucrurile sa se schimbe.

Cu toate acestea, romanii "sfideaza" criza. Acestia merg in continuare la restaurant, cu toate ca se abtin de la anumite feluri de mancare sau decid sa imparta mancarea cu colegul de masa.

"Oamenii ies la restaurant pe timp de criza, dar au un comportament diferit. Sunt mult mai atenti la ceea ce comanda, reduc de multe ori apa minerala sau cafeaua, impart un fel de mancare cu cel cu care stau la masa, din cauza banilor. Romanii nu au renuntat definitiv sa iasa la restaurant", a precizat Petrescu.

Omul de afaceri spune ca principala bariera care a stat in calea dezvoltarii mediului privat romanesc este economia mondiala, care a fost grav afectata de criza economica, cu exceptia zonei asiatice.

De aceea, Petrescu crede ca implicarea directa a Guvernului in mediul de afaceri nu este cea mai potrivita cale de relansare, statul avand un rol "regulator".

Mai mult, omul de afaceri crede ca suprataxarea in zona pietei muncii duce la o descurajare a platii taxelor si impozitelor si implicit la blocarea dezvoltarii mediului privat.

"Suprataxarea in zona pietei muncii nu va duce la o crestere a veniturilor, ci la o descurajare a platii taxelor si impozitelor.

Cred ca ar trebui sa invatam din experienta cotei unice de impozitare. Guvernul a constatat ca printr-o taxare redusa reuseste o colectare neta mai mare, ceea ce poate determina intr-un plan viitor acelasi mecanism daca se va aplica si in cazul CAS-urilor", a mai spus CEO-ul City Grill.

Dragos Petrescu coordoneaza 15 restaurante, printre care Carul cu Bere, Hanul Berarilor, City Grill.

In ceea ce priveste afacerea Caru' cu Bere, un restaurant cu traditie in Bucuresti, Petrescu spune ca "ingredientul cheie" al afacerii a fost reprezentat de istorie.

"Am folosit traditia Carului cu Bere, modul in care acesta a fost condus de catre fondatorul acestuia, Mircea Nicolae, la sfarsitul sec al-XVIII-lea", a subliniat Petrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere, #caru cu bere, #ceo city grill, #city grill, #criza, #economia romaniei, #hanul berarilor, #industria ospitalitatii, #piata muncii, #restaurant , #Criza economica romania