S&P pastreaza ratingul Romaniei la BB+/B

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 21:12
1278 citiri
S&P pastreaza ratingul Romaniei la BB+/B

Standard&Poor's (S&P) a confirmat marti ratingul suveran al Romaniei la nivelul "BB+/B", cu perspectiva stabila, dar l-a redus cu o treapta pe cel pentru datoriile in lei pe termen lung si scurt, in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, pentru a-l aduce la nivelul calificativului de tara.

Masura de a aduce ratingul datoriilor in lei la nivelul celui pentru datoriile in valuta reflecta revizuirea metodologiei S&P pentru ratingurile suverane, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

In conformitate cu aceasta metodologie, diferenta dintre ratingurile datoriilor in valuta si cele pentru creditele in moneda locala scade pentru majoritatea tarilor evaluate de S&P.

Agentia ia aceste masuri considerand ca guvernele au un interes mai mic pentru diferentierea datoriilor in valuta si in lei, in eventualitatea unei restructurari a datoriilor, avand in vedere globalizarea tot mai mare a pietelor.

In conformitate cu criteriile aplicate pentru evaluarea ratingurilor suverane, ratingul pentru datoriile in lei a fost egalizat cu cel pentru datoriile in valuta, avand in vedere gradul ridicat al euroizarii economiei, se arata in comunicat.

#rating romania, #Standard Poors Romania rating , #Criza economica romania