Sondaj Eurobarometru: 45% dintre romani cred ca economia Romaniei se va inrautati

Marti, 31 Iulie 2012, ora 20:31
1829 citiri
Sondaj Eurobarometru: 45% dintre romani cred ca economia Romaniei se va inrautati

Peste 40% dintre romani cred ca situatia economica a tarii se va inrautati, in scadere cu 14 procente fata de 2011, se arata intr-un sondaj Eurobarometru.

Europa nu respecta tendinta Romaniei, 40% din europeni sunt de parere ca UE este pe calea cea buna pentru a iesi din criza si a face fata noilor provocari globale.

Impactul crizei asupra pietei fortei de munca a atins deja nivelul maxim, cred 30% dintre europeni, in crestere cu 7% fata toamna anului 2011. In ceea ce priveste Romania, 42% dintre cetateni sunt de parere ca apogeul crizei financiare asupra pietei muncii a fost deja atins.

Peste 8 din 10 europeni considera ca statele membre ale UE ar trebui sa colaboreze mai strans, ca urmare a crizei, si peste jumatate din europeni cred ca, pe termen lung, UE va iesi mai puternica din criza.

Europenii sustin initiativele de crestere economica, stabilitate si creare de locuri de munca prezentate de UE.

Peste 70% dintre europeni cred ca situatia economica din tarile lor este una nefavorabila, in timp ce 27% afirma ca situatia actuala a economiei nationale se imbunatateste.

Cei mai optimisti in privinta economiei nationale sunt locuitorii Suediei, Luxemburgului si Germaniei. Trei sferturi dintre acestia considera ca situatia economica este una buna. De cealalta parte, mai putin de 5% din cetatenii irlandezi, portughezi, spanioli si greci impartasesc aceasta opinie.

Cetatenii continua sa considere UE cel mai eficace actor, alaturi de guvernele nationale, in contracararea efectelor crizei economice.

Sondajul Eurobarometru standard din primavara anului 2012 a fost realizat pe baza unor interviuri fata in fata, care au avut loc in perioada 12 - 27 mai 2012. In total, au fost intervievate 32.728 de persoane din cele 27 de state membre ale UE si din tarile candidate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pesimism romani, #situatie economica romani, #optimism situatie economica romani , #Criza economica romania