Afaceristii asiatici profita de criza europeana

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 22:33
2652 citiri
Afaceristii asiatici profita de criza europeana
Asia, interesata de criza europeana

Criza datoriilor din zona euro genereaza mai multe oportunitati de investitii pentru cei mai importanti oameni de afaceri din Asia decat pentru cei din America de Nord, dupa cum arata un sondaj.

Peste trei sferturi din executivii asiatici au declarat ca vad un potential de a investii in afaceri europene, iar 45% planuiesc sa faca acest lucru in 2012, dupa cum arata un studiu la care au participat 800 de oameni de afaceri importanti din America de Nord, Asia si Orientul Mijlociu, preluat de Reuters.com.

Executivii din America de Nord sunt mai putin optimisti in legatura cu viitorul Europei si doar 7% si-au facut astfel de planuri. In Orientul Mijlociu, 14 procente dintre oamenii de afaceri au planuri de investitii pe continentul european.

"Studiul nostru arata ca afacerile asiatice au bazele si, mai important, mentalitatea necesara pentru a profita de mediul economic in schimbare", a declarat Mark Malloch Brown, presedintele FTI Consulting Europa.

#criza economica Europa, #criza datorii europa, #criza financiara Europa, #asia putere, #companii asia, #afaceri europa sua , #Criza economica