Aurul se scumpeste, Grecia are probleme, iar RIM are un nou director. Revista presei de business

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 09:59
1267 citiri
Aurul se scumpeste, Grecia are probleme, iar RIM are un nou director. Revista presei de business

Pretul aurului a crescut din cauza problemelor din zona euro, iar Grecia nu isi poate convinge creditorii sa mai renunte la o parte din datorie. Research In Motion face o noua miscare in incercarea de redresare a companiei.

Business 24 va ofera cele mai importante subiecte tratate de presa de business.

Aurul, la un nou record

Reuters scrie despre pretul aurului care a atins un nou record. De teama deciziilor care ar putea fi luate astazi de ministrii de finante din zona euro si de problemele Greciei, investitorii au mizat pe aur.

Pretul metalului pretios a crescut cu 0,75% pana la 1.670,18 dolari pe uncie, dupa ce atinsese un alt varf, 1.672,89 dolari pe uncie, cel mai inalt nivel de la jumatatea lunii decembrie.

Creditorii Greciei nu se indupleca

Wall Street Journal noteaza ca politicienii greci si creditorii nu au ajuns la niciun consens, desi intalnirea a inceput la primele ore ale diminetii.

Impasul in care se afla negocierile statului elen reflecta complexitatea problemei. Ei doresc "topirea" unei datorii in valoare de 100 miliarde de euro, din cele 350 miliarde de euro ramase, in timp ce creditorii nu doresc sa mai piarda o alta suma mare de bani.

RIM are o noua conducere

Research In Motion a schimbat conducerea, Thorsten Heins preluand functia de CEO dupa indepartarea lui Jim Balsillie si fondatorului Mike Lazaridis, care nu au reusit sa aduca produsele companiei in topul vanzarilor, scrie Bloombiz.

Balsillie isi va pastra rolul in consiliul de conducere al companiei, iar Lazardis devine vice presedinte, lasand locul liber lui Barbara Stymiest.

#creditori grecia, #pret aur, #conducere RIM, #revista presei , #Criza economica