Ce afaceri este bine sa incepi cand economia merge prost?

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:19
3599 citiri
Ce afaceri este bine sa incepi cand economia merge prost?

Daca o economie merge prost, acest lucru nu inseamna ca nu mai exista nicio urma de speranta ca in tara respectiva nu se mai poate investi. 

Exista cu siguranta si domenii in care se poate investi si, desi profiturile pot parea un lucru rar, puteti sa simtiti cu adevarat gustul succesului.

In fond, demarea unei afaceri implica riscuri in orice moment, nu doar pe timp de criza, insa trebuie sa stiti sa va folositi de criza ca de un avantaj

Cel mai bun sfat, intr-o asemena perioada, ar fi sa incepeti sa faceti afaceri intr-un parteneriat, astfel incat sa aveti investie minima si sa va puteti maximiza profiturile.

Buzzle a intocmit un top al afacerilor care pot fi demarate atunci cand economia se afla in recesiune sau pur si simplu merge prost.

1. Consultanta

Una dintre cele mai bune afaceri ce pot fi incepute intr-o economie care merge prost reprezinta o firma de consultanta. Trebuie sa stiti insa ca veti avea nevoie de experienta in domeniul pe care il alegeti pentru a tine in frau o asemenea afacere.

O multime de oameni au nevoie de indrumari cu privire la modul in care sa-si gestioneze banii atunci cand economia tarii nu este prospera, asa ca acesta este momentul sa infiintati o astfel de firma. Puteti sa va faceti clienti atat printre persoane fizice, cat si printre persoanele juridice.

2. Cafenea

O cafenea este o alta optiune buna pentru o afacere ce incepe intr-o perioada de criza. Industria alimentara, industria ospitaliera si cateringul sunt domenii care merg bine in toate tipurile de economii. Cu toate acestea, avand in vedere ca vor fi o multime de oameni fara locuri de munca, va trebui sa veniti cu unele mari reduceri de preturi, cel putin pentru inceput, pana va atrageti clienti.

Daca va surade ideea si vreti un pont pentru a atrage clienti, puteti sa aveti in cafenea, de exemplu, wireless gratuit, astfel incat oamenii sa poata veni si petrece ceva timp acolo pentru a rezolva unele probleme. Oamenii prefera, de multe ori, sa petreaca ceva timp in afara locuintei. Cei care lucreaza de acasa, de exemplu, pot veni la cafenea, pentru a beneficia de o schimbare.

3. Portal de joburi

Daca este criza inseamna ca sunt o multime de oameni fara locuri de munca, care cauta cu disperare un job. Deschiderea unui portal de locuri de munca ca o afacere este un succes sigur, intr-o asemenea perioada.

Locurile de munca nu dispar atunci cand economia merge prost, ci doar devin rare. Daca reusiti sa postati oferte de locuri de munca, oamenii va vor cauta. Ati putea chiar deschide un mic birou in care oamenii sa vina si sa-si depuna CV-urile.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#afaceri, #criza, #economie, #afaceri criza , #Criza economica