CE: criza a epuizat sansa de indulgenta fiscala

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 12:51
874 citiri
CE: criza a epuizat sansa de indulgenta fiscala

Perioada de criza economica a epuizat orice sansa de indulgenta fiscala, in conditiile in care Romania a avut si continua sa aiba o situatie fiscala foarte dificila, iar statul nu mai poate concura cu economiile altor state in ceea ce priveste costurile, a declarat Joost Kuhlmann, director al CE, conform Mediafax.

Oficialul Comisiei Europene, director la Unitatea pentru Finlanda, Bulgaria si Romania din cadrul Directoratului General pentru Economie si Finante, a participat, marti, la o conferinta privind analiza functionala a administratiei publice, organizata la Palatul Victoria, unde a vorbit despre problemele identificate in cazul serviciilor publice.

"Criza economica a epuizat orice sansa de indulgenta fiscala.

In plus, Romania a avut si continua sa aiba o situatie fiscala foarte dificila.

Competitivitatea in ce priveste costurile a scazut si Romania nu poate concura cu economiile emergente in ceea ce priveste avantajul costurilor.

Aceasta inseamna ca Romania trebuie sa isi bazeze cresterea viitoare pe alti factori", a spus oficialul CE. 

El a aratat ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa gaseasca mai multe resurse pentru a se asigura ca mai multe persoane sunt active pe piata muncii, concomitent cu protejarea persoanelor sarace si defavorizate, si a insistat asupra faptului ca schimbarea in cadrul administratiei publice este indispensabila pentru realizarea acestor reforme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ce, #criza, #indulgenta, #fiscala , #Criza economica