Ce masuri anticriza se potrivesc Romaniei?

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 15:21
2267 citiri
Ce masuri anticriza se potrivesc Romaniei?

Investitiile straine au fost motorul cresterii economice in ultimii ani, iar criza a lovit tocmai in sectoarele economice care au beneficiat de cele mai mari investitii (auto, imobiliare, materiale de constructii).

Romania este in criza de ceva vreme insa masurile anticriza sunt considerate insuficiente prin raportare la ce fac alte state (in general, dezvoltate).

In primul rand trebuie remarcat ca modelul nostru economic se bazeaza pe exporturi si investitii straine ("outsourcing").

In al doilea rand, criza a modificat comportamentul consumatorilor romani ca urmare a diminuarii nivelului veniturilor si a semnalelor alarmante privind evolutia economiei.

Principalul efect al crizei a constat in reducerea cererii solvabile (interna si externa), astfel ca modelul nostru economic nu mai este capabil sa sustina cresterea economica.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#anticriza, #crestere, #criza, #economica, #investitii, #masuri, #recesiune , #Criza economica