Companii: Cum stam cu indicatorul de incredere macroeconomica

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 10:24
1357 citiri
Companii: Cum stam cu indicatorul de incredere macroeconomica

Grupul de analiza economica si financiara CFA Romania a publicat datele privind indicatorul de incredere macroeconomica pentru decembrie 2011, care arata o valoare de 36,2 unitati, cea mai ridicata din trimestrul al patrulea, pe o scala de la zero la 100.

Nivelul zero arata lipsa totala a increderii, iar valoarea 100 arata increderea deplina a celor chestionati in economia romaneasca, iar prin acesti indicatori sunt cuantificate anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

"Pentru exercitiul din decembrie 2011, valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a fost de 36,2 (cea mai mare valoare a trimestrului IV). Indicatorul conditiilor curente a fost de 31,6, iar indicatorul asteptarilor a inregistrat valoarea de 38,5", arata sondajul CFA, realizat in randul celor 130 de membri ai asociatiei.

Sondajul ia in calcul perceptiile despre conditiile curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii, anticipatiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale.

De asemenea, pe langa intrebarile necesare pentru calculul indicatorului de incredere macroeconomica, sondajul evalueaza si anticipatiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflatiei, ratele de dobanda, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, conditiile macroeconomice globale si pretul petrolului.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute.

CFA Romania are peste 130 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA) si lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#indicator incredere macroeconomica, #economie romaneasca, #previziuni analisti financiari , #Criza economica