Cum sa faci economii in mod eco

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 13:03
1874 citiri
Cum sa faci economii in mod eco

Lumea se afla inca sub amenintarea crizei economice, iar incalzirea globala a devenit o realitate pe care nu o putem ignora. 

Din cauza celor doua fenomene, este un moment potrivit sa cautam modalitati eficiente de a economisi bani, protejand in acelasi timp si mediul inconjurator. Nu e vorba de schimbari majore, ci de lucruri mici, care vor face diferenta.

Cei de la All Women Stalk au gasit o serie de modalitati eco prin care puteti economisi bani.

Reduceti consumul de apa. Apa este elixirul vietii, dar costa bani. De aceea dusurile sa fie scurte, asigurati-va ca nu aveti scurgeri la robinete si instalati un aerator ca sa reduca presiunea. Daca reduceti consumul de apa veti plati mai putin si in acelasi timp nu o veti irosi.

Reduceti cantitatea de energie pe care o utilizati zilnic. Este costisitoare si o faceti si in detrimentul planetei. Opriti luminile si aparatele electrice atunci cand nu le folositi. Instalati becuri care economisesc energia si folositi termostat atunci cand va incalziti iarna.

Ca sa faceti economii si in acelasi timp sa protejati mediul, folositi cat mai putine produse de unica folosinta. De exemplu, nu folositi scutece scumpe pentru bebelusi, acestea putand fi inlocuite cu o carpa.

Nu cumparati apa imbuteliata, ci folositi un filtru pentru a o purifica pe cea de la robinet - este mai ieftin si va ajuta la reducerea deseurilor de plastic si sticla. Si nu aruncati deseurile electronice la intamplare, ci la centrele speciale, unde pot fi reciclate ca sa nu poluati mediul cu mercur.

Citeste continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economica, #economisire bani, #modalitati economisire, #eco , #Criza economica