Cum se pregateste FMI-ul de salvarea Italiei

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 17:15
1668 citiri
Cum se pregateste FMI-ul de salvarea Italiei

Fondul Monetar International pregateste un imprumut de pana la 600 miliarde euro pentru Italia in cazul in care criza datoriilor suverane se adanceste, conform presei italiene.

Banii ar ajunge primului ministru italian Mario Monti intre 12 si 18 luni fara a fi nevoie de o refinantare a creditului, timp in care el ar putea implementa noile reforme, scrie cotidianul La Stampa, care nu a dezvaluit si sursa acestor informatii.

Monti s-ar putea folosi de bani daca planul sau de austeritate nu functioneaza in vederea stoparii adancirii crizei in care se afla Italia.

Italia ar urma sa plateasca o dobanda intre 4 si 5 procente pentru acest imprumut, scrie acelasi cotidianm iar suma imprumutata ar putea varia intre 400 si 600 miliarde euro. Un pachet de salvare din partea FMI, cu o dobanda de 4-5% ar oferi Italiei conditii mult mai bune comparativ cu alte surse de imprumut, unde dobanda ar fi de 7-8 procente.

FMI a mai initiat o serie de programe pentru a ajuta tarile europene aflate in dificultate. Primul a fost destinat Islandei, apoi Portugaliei, Irlandei si cel mai recent, Greciei. Astfel, ajutorarea Italiei este un pas natural daca se ajunge la o adancire a crizei. Statul se deosebeste, insa, prin marimea datoriei, estimata la aproximativ 2.000 miliarde euro, cu mult peste suma imprumutata celorlalte tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI imprumut Italia, #FMI pregateste imprumut Italia, #600 miliarde euro salvare Italia, #christine lagarde, #Mario Monti , #Criza economica