Davos da un ultimatum liderilor europeni: Terminati cu criza!

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 10:35
1615 citiri
Davos da un ultimatum liderilor europeni: Terminati cu criza!
Intalnirea economica de la Davos

Economistii prezenti la Forumul Economic de la Davos au transmis un mesaj liderilor europeni, cerandu-le factorilor de decizie politiica, bancherilor si academicienilor sa puna capat crizei.

Specialistii economici s-au intalnit cu liderii europeni la Forumul Economic de Davos, care s-a incheiat duminica. Timp de cinci zile, participantii la intalnire au analizat si dezbatut mijloace pentru stoparea crizei si au tras mai multe concluzii, scrie Bloomberg.

Liderii europeni trebuie sa stabileasca un nou fond de salvare, a carui capacitate de creditare sa "construiasca un paravan de protectie" in valoare de peste 1 trilion de dolari. De asemenea, ministrii de Finante au promis ca vor implementa reguli bugetare mai stricte si ca vor incerca sa gestioneze datoria Greciei.

In cazul in care prevederile stabilite la Davos nu vor fi respectate, atunci cresterea economica si evolutia pietelor financiare vor fi puse in pericol. Acest lucru a fost declarat atat de miliardarul american George Soros, cat si de secretarul american al Trezoriei, Timothy Geithner.

#summit Davos, #intalnire Davos, #masuri Davos , #Criza economica