Europa: O piata mare pentru investitii, in ciuda datoriilor. Vezi de ce

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 15:05
1650 citiri
Europa: O piata mare pentru investitii, in ciuda datoriilor. Vezi de ce

Economia Europei a fost puternic pusa la incercare in 2011, cand au avut loc evenimente incredibile, imprevizibile si, de multe ori, dramatice. Dinamismul pietelor emergente, insa, intra in contrast cu aceste provocari pe care le au de infruntat statele occidentale.

Achizitiile pe pietele emergente sunt o modalitate importanta prin care companiile din pietele mature pot sa-si creasca afacerile, chiar si in conditiile in care pietele originare ale companiilor achizitionate stagneaza, arata un studiu Price Water House Coopers (PwC).

Studiul mentioneaza, totusi, ca acest tip de tranzactii sunt riscante si pot fi costisitoare in cazul in care esueaza.

"Ne asteptam ca volumul si valoarea tranzactiilor de pe pietele emergente sa creasca in acest an, iar companiile vor cauta in continuare noi oportunitati de extindere", spune liderul Departamentului de Consultanta pentru Management si Tranzactii din cadrul PwC Romania, Radu Stoicoviciu.

Sectorul tehnologic, unul dintre domeniile aflate pe crestere

Veniturile companiilor europene care activeaza in industria tehnologica au urcat, in ciuda climatului economic nefavorabil, scrie Business Insider.

Sony, Microsoft, Amazon, Google si Apple ocupa primele pozitii in randul companiilor cu o reputatie foarte buna. In plus, au avut profit peste asteptarile initiale.

Europa ramane o piata mare, cu oportunitati de afaceri

In primul rand, criza europeana este a datoriilor publice, cu alte cuvinte tine mai mult de stat, decat de sectorul privat, puncteaza analistii citati de Business Insider.

Investitorii sunt sceptici, dar situatia este cu mult diferita fata de 2008, tocmai pentru ca problemele se concentreaza in jurul datoriilor publice si nu asupra consumatorilor.

"Daca ai oportunitatea sa investesti in Europa si esti sigur pe produsul tau, atunci nu pierde ocazia. Merita sa investesti intr-un moment in care foarte putini au curajul sa o faca", precizeaza un antreprenor american.

Cu un PIB de peste 12,200 trilioane de euro in 2010, economia Uniunii Europene ramane in continuare cea mai mare din lume, conform FMI.

Europa poate fi privita ca o platforma imensa pentru a-ti construi si dezvolta afacerile, pentru ca este insetata de tehnologie si educatie, spun specialistii care mentioneaza si cateva domenii cheie pentru investitii in acest moment: educatie, anteprenoriat si tot ce tine de segmentul "inovatii"

Acestea sunt segmentele care pot ajuta Europa sa revina la crestere economica, subliniaza acestia.

#crestere economica, #economie europa, #criza datorii europa, #oportunitate business , #Criza economica