Fostul sef al Flamingo: Am fost doar partial pregatit pentru criza

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 10:20
1561 citiri
Fostul sef al Flamingo: Am fost doar partial pregatit pentru criza

Daca zeci de mii de oameni din intreaga lume au fost afectati de criza economica, presiunea a fost si mai mare pentru managerii marilor campanii.

Fostul presedinte al Flamingo International, Dragos Simion, a povestit, pentru Business Magazin, cum a facut el fata crizei si ce s-a schimbat in viata lui in ultimul an.

Simion a declarat ca prima reactie pe care a avut-o la auzul vestii prabusirii Lehman Brothers a fost aceeasi cu cea de la atentatele din 11 septembrie 2001.

"Prima mea reactie, cand am aflat concret ce se intampla la Lehman Brothers, a fost legata de linia cea mai de jos de pe piramida lui Maslow: siguranta.

Am cativa prieteni care lucrasera la Lehman Brothers si am scanat scurt in memorie daca mai era vreunul dintre ei inca acolo. A fost acelasi sentiment pe care l-am avut la 11 septembrie 2001: primul gand a fost sa infirm prezenta oricarei persoane cunoscute acolo", a spus Simion, pentru publicatia citata.

Fostul director al Flamingo International recunoaste ca a fost doar partial pregatit pentru criza, dar ca a incercat mereu sa fie cu un pas inaintea evenimentelor.

"Trebuie sa admit ca eu am fost doar partial pregatit in prima instanta, insa pe parcurs am facut eforturi nu doar sa ma adaptez, ci, pe cat posibil, sa fiu cu un pas inainte, respectiv sa anticipez cu precizie scenariile posibile. De-a lungul ultimelor 12 luni, de fiecare data cand se intamplau lucuri negative, imi imaginam cat de rau urmeaza de fapt sa fie.

Acum cred ca suntem intr-o relativa acalmie si probabil ca afacerile din Romania, si implicit economia nationala, vor mai avea un val de probleme dupa alegeri, lucrurile urmand sa revina intr-o zona de oscilatii controlabile din vara viitoare", a mai spus Simion.

Cat despre schimbarile din viata lui, atat pe plan profesional, cat si personal, acesta spune ca sunt vizibile.

"In ce ma priveste, criza a insemnat o schimbare importanta de natura profesionala. Initial, pozitia mea in firma era definita ca fiind non-executiva, cu implicare selectiva in diverse probleme. Din noiembrie anul trecut insa, nivelul de implicare a eliminat partea 'selectiva' din job description, inlocuindu-l cu unul 100%.

Gradual, consiliul de administratie s-a implicat din ce in ce mai profund in aspectele decizionale care anterior fusesera delegate catre managementul executiv. Cat despre timpul liber, nu mai pot spune decat ca mi-am anulat complet vacanta de trei saptamani planificata pentru inceputul lunii august", a mai spus fostul sef al Flamingo.

#flamingo, # criza, # prabusire, # Lehman Brothers, # afaceri , #Criza economica