Franta si Germania nu blocheaza negocierile anti-criza

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 19:34
1268 citiri
Franta si Germania nu blocheaza negocierile anti-criza

Negocierile intense privind solutiile de rezolvare a crizei datoriilor din zona euro se impiedica in cateva puncte, dar nu din cauza Frantei si Germaniei, au declarat, joi, oficiali germani citati de AFP.

Pozitiile Parisului si Berlinului "sunt in acord total", dar ele nu constituie inca o solutie europeana, a afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble.

"Germania si Franta au o responsabilitate de coordonare in Europa, care nu inlocuieste insa negocierile dintre cele 17 tari membre ale zonei euro, a adaugat ministrul, sugerand ca discutiile sunt blocate de opozitia altor state din uniunea monetara.

Liderii din zona euro si Uniunea Europeana se reunesc la sfarsitul acestei saptamani la Bruxelles pentru a se pune de acord asupra remediilor crizei care afecteaza zona euro si au promis decizii majore.

In cadrul pregatirilor, presedintele francez Nicolas Sarkozy a facut, miercuri seara, o vizita de urgenta la Frankfurt, pentru a se intalni cu cancelarul german Angela Merkel si mai multi inalti oficiali europeni.

Intr-o scrisoare adresata joi dimineata deputatilor germani, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Steffen Kampeter a recunoscut ca persista diferentele in anumite privinte, in special in definirea exacta a rolului Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (EFSF) pe pietele de obligatiuni.

Potrivit unui document obtinut de Reuters, EFSF va putea cumpara obligatiuni de pe piata secundara in anumite conditii, pentru a mentine sub control costurile de finantare ale statelor din zona euro.

Documentul va fi discutat vineri de ministrii Finantelor din zona euro.

#negocieri anti criza, #datorie grecia, #criza Europa solutii Franta Germania , #Criza economica