IMM-urile, sufocate de taxe

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 10:13
1872 citiri
IMM-urile, sufocate de taxe

Dupa mai mult de doi ani de criza, IMM-urile sunt impovarate de taxe si impozite si de lipsa de capital, sustine vicepresedintele PC, Maria Grapini, care adauga ca starea IMM-urilor a devenit nesatisfacatoare. 

"Dupa mai bine de doi ani de criza economica, IMM-urile, mai ales cele din domeniul industriei, sunt impovarate de taxe si impozite, de lipsa de capital, de lipsa de lichiditati, multe din ele neputand continua", sustine Maria Grapini, vicepresedintele PC.

Aceasta adauga ca a fost facut un studiu, de Consiliul National al IMM-urilor, conform caruia situatia IMM-urilor, la sfarsitul acestui an, este nesatisfacatoare.

"Consiliul National al IMM-urilor din Romania, a facut un studiu comparativ a semestrului doi din 2010 cu semestrul doi din 2009 pe principalii indicatori care arata starea mediului de afaceri iar rezultatul arata ca starea IMM-urilor a devenit in 2010 nesatisfacatoare.

Din pacate, acesta este modul serios in care trateaza actuala Putere industria romaneasca", a precizat Maria Grapini, adaugand ca piata este invadata de produse contrafacute.

"Atunci cand industriasii romani au cerut sa se aplice strict reglementarea de control a calitatii, cantitatii dar si etichetarii tarii de provenienta la toate importurile, probabil Puterea era preocupata cum sa-si imparta banii, fondurile nationale si europene, in timpul care le-a mai ramas.

Acum piata este invadata de produse subevaluate, contrafacute, nefiscalizate, care omoara producatorul roman obligat sa plateasca taxe si impozite fara sa primeasca rambursarile de la stat in termen de 30 de zile, asa cum prevede directiva europeana pe care Guvernul Romaniei refuza sa o asimilize", a conchis Grapini, citata de Cotidianul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imm, #taxe, #impozite imm, #maria grapini imm , #Criza economica