Jumatate dintre romani ar fi economisit, daca ar fi stiut ca-i paste criza

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 12:42
1636 citiri
Jumatate dintre romani ar fi economisit, daca ar fi stiut ca-i paste criza

Mai mult de jumatate (54,63%) dintre romani ar fi inceput un plan de economii pentru a avea acces la o rezerva de bani in perioada crizei economice, iar un sfert din populatie ar fi contractat credite mai putine sau de o valoare mai mica, daca anticipau criza, potrivit unui studiu realizat de Aviva.

Studiul a fost facut in aprilie, in toata tara, iar rezultatele au demonstrat ca majoritatea oamenilor stiu ce ar trebui sa faca in prezent pentru ca in viitor sa aiba o situatie materiala mai buna, dar nu actioneaza in concordanta.

Potrivit aceluiasi studiu, aproape jumatate (48,57%) dintre intervievati sustin ca ar fi ales sa investeasca sume mai mari, daca ar putea sa dea timpul inapoi cu 1-2 ani.

In acelasi timp, 52,5% dintre respondenti si-ar fi dorit sa fi fost suficient de inspirati pentru a investi in euro. Studiul mai arata ca 37,38% dintre respondenti cred ca daca ar fi economisit sau investit o suma de bani in urma cu 1-2 ani, ar fi avut o situatie financiara mai buna in prezent.

Aproape jumatate (49%) dintre persoanele chestionate ar fi economisit mai mult, iar 65,1% dintre respondenti considera ca pentru a avea un venit decent la pensie trebuie sa economiseasca constant sau sa investeasca o suma, chiar si mica, dar constant.

In realitate, numarul celor care actioneaza in acest sens este foarte redus, se mentioneaza in comunicatul Aviva.

"Grija fata de cei dragi sau perioada de pensie sunt preocupari curente pentru orice roman si, desi studiul arata ca fiecare dintre noi este constient de aceste lucuri, adevaratul pericol este faptul ca oamenii nu actioneaza in conformitate cu aceste preocupari", a declarat directorul general al Aviva Romania, Shah Rouf.

Fata de cei 54,63% dintre romani care si-ar fi facut un plan de economisire daca ar fi anticipat criza, 11,11% ar fi incheiat o asigurare de viata pentru a-si proteja familia, iar 11,12% nu ar fi facut nici o investitie, mai arata studiul Aviva.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#aviva, #criza, #economie, #investitii , #Criza economica