Mitrea: Criza economica va lovi din plin Romania

Duminica, 01 Martie 2009, ora 23:27
2854 citiri
Mitrea: Criza economica va lovi din plin Romania

Criza economica va lovi din plin Romania si se va transforma intr-o criza sociala, sustine liderul PSD, Miron Mitrea. 

Mitrea considera ca o gestionare proasta a fenomenului financiar va atrage evenimente dezastruoase, precum miscarile sociale, care vor lua amploare.

"Daca nu luam masurile adecvate, criza economica se va transforma rapid intr-o criza a locurilor de munca, adica intr-o criza sociala majora, care va duce la miscari de strada si, in final, la punerea in pericol a ordinii de drept", afirma Mitrea pe blog.

Pesedistul adauga ca solutiile trebuie gasite pe plan global, pentru ca aceasta criza a lovit toate statele lumii. Totusi, Mitrea este de parere ca daca Guvernul nu va lua masurile potrivite, criza economica ar putea sa se prelungeasca pentru tara noastra si va fi mult mai puternica.

"Actuala criza economica, pe care multi o vad ca pe o lipsa acuta de bani de pe piata, a pornit tocmai de la o abundenta de bani. Adevarata cauza a ei este combinatia mortala dintre creditele ieftine si nivelul mare de lichiditati de pe piata aparuta in anii ’90", scrie Mitrea.

Liderul PSD mai considera ca actuala clasa politica romaneasca nu a constientizat, inca, aceasta criza economica. Mitrea adauga ca si-a pus sperantele in actuala guvernare, formata din PSD si PD-L, dar este profund dezamagit de deciziile politice ale celor doua parti.

"Am sperat ca vom renunta la ambitia de a controla noi nu stiu ce serviciu secret, de a numi personaje dubioase in functii administrative, de a imparti dupa interesul personal al unuia sau altuia un buget si asa secatuit. Din pacate, pana acum, se pare ca m-am inselat", adauga Mitrea pe blog-ul personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mitrea, # criza , #Criza economica