Pactul fiscal ar putea conduce la depresiune economica

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 21:23
1097 citiri
Pactul fiscal ar putea conduce la depresiune economica
Pactul fiscal pentru salvarea euro

Liderii europeni s-ar putea intelege asupra planului fiscal pus la cale in decembrie, care, daca va fi implementat, ar putea impinge Europa intr-o depresiune economica, potrivit specialistilor.

Pentru a intelege de ce s-ar putea intampla acest lucru, este important sa intelegem cum reactionau in fata crizei tarile afectate, inainte de a adopta moneda unica europeana.

De exemplu, Franta, care si-a pierdut, recent, ratingul maxim AAA din partea agentiei Standard & Poor's, ar fi reactionat la scaderea substantiala a exporturilor, in anii 1990, prin reducerea ratelor dobanzii de catre banca centrala.

In plus, scaderea veniturilor ar fi condus automat la diminuarea veniturilor din taxe si impozite si la majorarea transferuri bugetare. Guvernul ar fi putut raspunde la acesti "stabilizatori automati" prin cresterea cheltuielilor, scaderea taxelor si impozitelor, ceea ce ar fi condus la un deficit fiscal mai mare.

Citeste mai multe despre Pactul fiscal ar putea conduce la depresiune economica pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#pact fiscal, #zona euro, #pact fiscal salvare euro , #Criza economica