Templeton: Romania, promitatoare pentru investitorii in cautarea "pietelor emergente de maine"

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 12:17
1503 citiri
Templeton: Romania, promitatoare pentru investitorii in cautarea "pietelor emergente de maine"

Pietele in tranzitie, printre care si Romania, incep sa ofere oportunitati interesante pentru investitorii care sunt in cautarea "pietelor emergente de maine", considera Mark Mobius, de la Templeton Asset Management, citat de Bloomberg.

Templeton a deschis birouri in Vietnam si Dubai in ultimii ani pentru ca a identificat oportunitati de investitii in Asia de Sud-Est si in asa-zisele piete de frontiera din Orientul Mijlociu, mai mentioneaza Mobius, considerat un guru al pietelor emergente.

"Slovenia, Romania, Croatia, Kazahstan si Ucraina incep de asemenea sa fie promitatoare", a adaugat el.

"Aceste piete in tranzitie arata interesant si ar putea deveni pietele emergente de maine", a mai scris Mobius, intr-un raport publicat de Templeton. Atat indicele BET, al bursei de la Bucuresti, cat si indicele KASE, al pietei kazahe, au ajuns la niveluri maxime ale ultimului an.

Pietele emergente au devenit alternative din ce in ce mai importante pentru marii investitori mondiali, deaoarece "pot oferi profituri mari", spune Mobius, care adinistreaza circa 25 miliarde dolari.

Intrarile de capital pe pietele emergente depasesc 123 miliarde dolari din 1995 pana in prezent, desi anul trecut au iesit fonduri de 49 miliarde dolari, din cauza crizei, mai subliniaza Mobius.

Dintre acestea, peste 44 miliarde dolari au revenit pe aceste piete in primele sapte luni ale lui 2009, a afirmat el.

Mobius considera ca investitorii ar trebui sa aiba "o perspectiva pozitiva pe termen lung" in privinta acestor active, datorita ratelor de crestere din aceste state in dezvoltare, capacitatii de crestere a consumului si acumularii de rezerve valutare internationale.

In Romania, Franklin Templeton a castigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea, deschizand si o sucursala locala. 

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#criza, #economie, #emergenta, #piata, #templeton , #Criza economica