Topul cadourilor de Paste, "ridicol de scumpe"

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 20:38
2257 citiri
Topul cadourilor de Paste, "ridicol de scumpe"

De Paste, cei mai multi daruiesc oua incondeiate, iepurasi de ciocolata si bauturi fine. Miliardarii isi ofera unii altora cam acelasi lucru, cu singura diferenta ca produsele sunt mult mai scumpe. Aproape "ridicol" de costisitoare, potrivit site-ului therichest.org, care a realizat o selectie a celor mai valoroase cadouri din lume. 

In timp ce majoritatea oamenilor se bucura de un iepure de Paste facut din ciocolata sau martipan, vedetele isi pot darui bijuterii din aur masiv, cu forma simpaticului animal. Spre exemplu, acesta seamana cu emblema companiei de ciocolata Lindt, este facut din aur solid, de 24 de carate si are incrustate diamante, rubie, citrine si pietre de topaz.

Designerul Stefano Canturi a avut o idee cel putin inedita. A realizat un colier extrem de costisitor, impodobit cu un diamant roz si cu mai multe pietre pretioase. Dar nu l-a pus la vanzare pur si simplu, pentru a incanta doamnele pasionate de bijuterii scumpe, ci a preferat sa il aseze la gatul unei papusi Barbie.

 Jucaria a fost vanduta in cadrul unei licitatii organizate de Christie’s, in New York, anul trecut. Organizatorii mizau pe un profit de 500.000 de euro. Suma urma sa fie donata fundatiei The Breast Cancer Research.

Industria financiara inca se afla in „covalescenta”, dupa perioada in care a fost grav afectata de criza economica.

Cu toate acestea, la Muzeul American de Finante din New York, pana in octombrie anul viitor, poate fi admirat un joc monopoly realizat in exclusivitate din aur solid, incrustat cu pietre pretioase. Jocul este estimat la cel putin 2 milioane de dolari.

Cafeaua a devenit o bautura gustata de cei mai multi, indiferent ca o prefera pentru o seara petrecuta in oras sau pe post de stimulent, inaintea unei zile lungi de munca.

Putini ar plati insa, pe o ceasca de cafea 600 de dolari.

Sortimentul de cafea civet, cunoscut si ca Kopi Luwak, este cel mai scump din lume.

Cu toate acestea, soiul devine din ce in ce mai popular, desi originile sale lasa, cel putin, de dorit. Kopi Luwak se obtine din excrementele unui mic rozator din Indonezia.

Fenomentul Hello Kitty a atins cote nebanuite de creatorii sai, in Japonia. De la filme, accesorii, postere si articole vestimentare imprimate cu emblema pisicutei, Hello Kitty a ajuns si inspiratie pentru creatorii de bijuterii. Cu ocazia sarbatorii celei de-a 30-a aniversare a personajului animat, a fost realizata o papusa dintr-un singur diamant de 4,1 centrimetri.

Pretioasa bijuterie a fost vanduta pentru suma de 102.000 de dolari.

Controversata cantareata Lady Ga Ga continua seria aparitiilor socante. Fanii artistei care isi doresc sa isi imite idolul si sa poarte o rochie de carne, similara cu aceea pe care a avut-o Lady Ga Ga la decernerea Premiilor MTV Video Music, din 12 septembrie anul trecut, trebuie sa fie dispusi sa plateasca un pret exorbitant. Articolul vestimentar costa nu mai putin de 100.000 de euro si este facut din bucati de carne macra.

Cati nu se lasa ispititi de o bucata apetisanta de ciocolata? Cel mai scump baton de ciocolata din lume costa 1600 de dolari. Deliciosul dulce este acoperit cu o foita comestibila de aur si este invelit intr-un ambalaj din acelasi material.

Un alt cadou la fel de scump pe care miliardarii il pot cumpara pentru cei apropiati

este Safirul Bombay. Bijuteria este de fapt o sticla de gin, facuta manual, dintr-un cristal de safir. Aceasta este cel mai scump mjloc de prezentare al unei bauturi alcoolice, din lume. Pretul este insa pe masura si se ridica la 150.000 de dolari.

C

ea mai scumpa bautura spirtoasa din lume, un sortiment de tequila numit Pasion Azteca, valoreaza  225.000 de dolari. Bautura a fost realizata de una dintre cele mai prestigioase companii producatoare, Tequila Ley.

Firma a reusit sa intre in Cartea Recordurilor cu ajutorul aceastei  bauturi, pentru ca vandut o sticla in valoare de 225.000 de dolari. Atat continutul cat si amabalajul sunt de o calitate ireprosabila, mai ales ca sticla a fost realizata din platina si aur solid.

Oamenii incredibil de bogati vor sa acopere totul cu diamante, doar pentru a-si demonstra lor insisi ca pot acest lucru, titreaza therichest.org.

Site-ul apreciaza ca fanii gadgeturilor costisitoare vor fi incantati de versiunea iPod shuffle, decorat cu 430 de diamante si cu detalii din aur masiv, de 18 carate. Valorosul accesoriu tehnologic ar putea fi vandut, potrivit estimarilor, contra sumei de 40.000 de dolari.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cadou miliardar paste, #cadou paste, #cadou scump , #Criza economica