Twitter: cel mai utilizat mediu de comunicare de jurnalistii de la Summit

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 20:35
967 citiri
Twitter: cel mai utilizat mediu de comunicare de jurnalistii de la Summit

Twitter este principala sursa prin care jurnalistii prezenti la Summitul European prezinta cele mai noi informatii de la eveniment. Potrivit lor, Sarkozy nu a dat nicio declaratie presei, cancelarul german Angela Merkel a subliniat ca sunt multe probleme de rezolvat, iar premierul grec a salutat efortul supraomenesc depus de poporul sau.

"Exista in continuare numeroase probleme de reglat si negocieri de purtat. Munca nu este terminata", a declarat ea presei la sosirea la Bruxelles. "In orice caz, noi toti venim aici cu obiectivul de a inregistra mari progrese", a adaugat Merkel.

Declaratiile cancelarului german indica faptul ca miercuri seara nu se vor stabili toate detaliile unui acord, in ciuda obiectivului initial care viza obtinerea unui raspuns complet pentru combaterea riscului de raspandire a crizei datoriilor.

Summitul european trebuie "sa salveze Euro", dar si "ideile la care tinem atat de mult" in Europa, a declarat miercuri premierul grec Georgios Papandreou, la sosirea la Bruxelles pentru summitul european.

"Este timpul ca liderii europeni sa ia decizii pentru a pune capat incertitudinilor si crizei, pentru a intoarce pagina si pentru a oferi asigurari ca vom face un salt inainte spre un viitor mai bun, spre prosperitate si securitate in Europa", a afirmat seful guvernului elen.

Papandreou a salutat din nou 'efortul supraomenesc' depus de poporul grec pentru a avea o economie viabila.

La randul sau, premierul britanic David Cameron a facut apel la liderii europeni sa gaseasca o solutie la criza datoriilor.

"Avem nevoie de un sprijin maxim pentru a obtine o solutie cat mai cuprinzatoare posibil", a afirmat el la sosirea la Bruxelles, pentru summitul liderilor din Uniunea Europeana. "Un raspuns la criza datoriilor este in interesul Marii Britanii. Anumite subiecte privesc in mod special Marea Britanie, in special intarirea bancilor", a mai afirmat Cameron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit european, #twitter, #Angela Mekel criza datoriilor suverane zona , #Criza economica