Vezi cum a scapat Udrea de creditul de 3 mil euro

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 10:55
1351 citiri
Vezi cum a scapat Udrea de creditul de 3 mil euro

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea a anuntat, pe blogul personal, ca a scapat de creditul de trei milioane de euro, contractat la BRD, prin vanzarea terenului pentru care contractase initial imprumutul, cu tot cu credit, dar a tinut sa precizeze ca nu a primit niciun ban in urma tranzactiei, anunta NewsIn.

Udrea anuntase marti printr-un interviu pentru "Romania Libera" ca a vandut terenul unde construise un imobil cu apartamente cu tot cu creditul de 3 milioane euro, iar in urma mai multor discutii aparute in presa dupa aceste declaratii a decis sa dea lamuriri pe blog pentru a "pune capat speculatiilor".

"Creditul l-am contractat pentru achizitionarea unui teren. Asta se intampla inainte de criza economica, in 2007. Aveam de gand sa construiesc cateva locuinte, din vanzarea carora sa sa acopar creditul si sa raman cu un profit.

Creditul era la fel ca oricare altul contractat de un dezvoltator imobiliar obisnuit. Din pacate, criza economica a lovit puternic in sectorul imobiliar si investitia nu a mai devenit deloc avantajoasa. Pur si simplu, nu am avut bani sa mai construiesc acolo, mai ales ca vanzarile la celalalt bloc pe care-l construisem nu au mers grozav. 

Vazand ca lucrurile nu se imbunatatesc, am decis sa vand terenul, cedand astfel si creditul catre cumparator.

In urma tranzactiei nu am incasat nicio suma de bani, dar sunt multumita ca am rezolvat problema creditului", subliniaza Elena Udrea.

Udrea comenteaza si felul in care presa a abordat subiectul creditului de care a scapat.

"Am auzit astazi la Antene reprosuri ca nu am vandut mai multe apartamente dintr-un bloc pe care l-am ridicat. Le transmit celor interesati de acest subiect ca pentru a vinde e nevoie de cumparatori.

Si acestia nu au existat pana acum. Iar eu nu am avut marja sa scad mai mult preturile deoarece am construit cand piata era sus (si terenurile, si materialele de constructie) si vand acum, cand piata e jos.

Pot spune ca abia acopar costul investitiei initiale", conchide ministrul.

Udrea a fost intrebata in interviul cotidianului citat cat a achitat din datoria de trei milioane de euro pe care o avea la BRD.

"Criza m-a prins cu un imobil de 12 apartamente, pe care speram sa le vand cu un pret bun si mai cumparasem un teren in nordul Capitalei, tot pentru a construi locuinte.

Criza m-a prins cu banii investiti si fara clienti.

Am vandut intre timp cinci apartamente, iar terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara", a explicat ea. Intrebata cui l-a vandut, ea a raspuns ca "primului client care s-a aratat interesat dupa ce presa a facut tam-tam de creditul meu". Udrea a adaugat ca nu il cunostea pe cumparator pana la momentul tranzactiei.

"Nu. Dar acum nu mai am nici terenul, nici creditul", a mai afirmat sefa PDL Bucuresti.

"Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Si va spun de ce nu dorm: pentru ca eu trebuie sa achit acest cre­dit pana la sfarsitul acestui an", declara Elena Udrea pe 31 mai 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #credit udrea, #elena udrea, #elena udrea credit, #milioane , #Criza economica