Banca Mondiala: Europa de Est trebuie sa controleze economia gri

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 11:55
2545 citiri
Banca Mondiala: Europa de Est trebuie sa controleze economia gri

Europa de Est trebuie sa controleze "economia gri" pentru a face fata actualei crize financiare din Europa si pentru a promova cresterea, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale.

"Prea multi angajati si prea multe firme din Europa de Est sunt implicate in 'economia gri' - facand afaceri si lucrand pe piete netaxate si nereglementate in sectorul bunurilor si serviciilor.

Din cauza impactului crizei din zona euro, a imbatranirii populatiei si a deficitului de forta de munca care se extinde in economiile emergente din Europa de Est, aducerea muncitorilor si a firmelor din zona economiei gri este esentiala pentru cresterea economica pe termen lung a Europei de Est", sustine Banca Mondiala.

Oficialii Bancii Mondiale spun ca guvernele noilor state membre ale UE din Europa de Est nu isi pot permite o economie gri extinsa, nici pe termen scurt, nici pe termen lung, din cauza reducerii fortei de munca.

Katarina Mathernova, expert al Bancii Mondiale, a subliniat ca institutia pe care o reprezinta continua sa fie un partener pentru UE in evaluarea modului in care se poate imbunatati performanta economica a noilor state membre ale Uniunii.

Saptamana trecuta, Banca Mondiala l-a desemnat pe Kaushik Basu, un fost consilier economic al guvernului indian, in functia de economist sef, plasand un nou candidat dintr-o tara emergenta intr-o pozitie cheie la institutia financiara internationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Mondiala economie gri, #Banca Mondiala economie Europa, #Banca Mondiala criza financiara , #Criza financiara