Geoana: Criza este pe sfarsite. Ne pregatim de relansarea economiei

Marti, 12 Mai 2009, ora 11:36
1322 citiri
Geoana: Criza este pe sfarsite. Ne pregatim de relansarea economiei

Mircea Geoana, liderul social democrat, a declarat marti ca Guvernul trebuie sa se pregateasca mai energic pentru etapa relansarii economiei.

Liderul PSD a facut in acelasi timp apel catre BNR si firmele romanesti, solicitandu-le sa faca eforturile necesare pentru a iesi din actuala criza financiara.

"Cred ca este clipa ca la nivelul Guvernului Romaniei sa se intre intr-o faza mai voluntarista, o faza mai sociala pentru a se reporni creditarea economiei. Orice demers al Guvernului, al bancii centrale si al mediului economic ar fi extrem de util", a declarat liderul PSD cu ocazia participarii la masa rotunda pe tema "Provocari si Oportunitati pentru Firmele Romanesti in Perioada de Criza", organizata de institutul Aspen din Romania.

Mircea Geoana a precizat ca firmele ar trebuie sa comunice ca sa depaseasca criza in conditii coerente. In acelasi timp, liderul PSD a reiterat ideea ca iesirea din criza pare mai aproape decat se credea in urma cu cateva saptamani.

"Trebuie sa ne pregatim sa relansam economia, actiune care pare a fi mai apropiata decat am crezut in ultimele saptamani. Asta se intampla intr-un moment in care efectele energice ale administratiei Obama in economia SUA incep sa dea sperante, a inceput deja tranzactionarea pe pietele americane. Asta este o incurajare suplimentara de a incerca repornirea creditarii economiei normale", a mai precizat presedintele Senatului.

La masa rotunda organizata de institutul Aspen Obiectivul reprezentantii mediului de afaceri s-au intalnit cu reprezentantii Guvernului si bancilor comerciale pentru a discuta despre principalele probleme cu care se confrunta oamenii de afaceri si masurile urgente necesare pentru reglementarea lor.

#geoana, # sfarsit, # criza, # relansare economie , #Criza financiara