Panica impinge 10.000 de firme la tribunal, pentru insolventa

Marti, 28 Iulie 2009, ora 10:40
1550 citiri
Panica impinge 10.000 de firme la tribunal, pentru insolventa

Trei companii din patru care au solicitat de la inceputul anului deschiderea procedurii de insolventa sunt creditori care nu au gasit o solutie mai rapida pentru a-si recupera creantele si au incercat sa puna presiune pe datornici prin intermediul tribunalului, arata ultimele statistici ale Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

In perioada 1 ianuarie-15 iulie, peste 10.000 de companii romanesti au cerut deschiderea procedurii de insolventa in instanta,arata Business Standard.

Dintre ele, doar o treime sunt firme care au cerut intrarea in insolventa din proprie initiativa (3.040), restul de 7.000 fiind companii creditoare.

"Criza financiara si panica provocata de aceasta sunt principalele probleme care determina companiile sa ceara insolventa, la care se adauga blocajul financiar la creditori", a declarat Oana Luca, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania, pentru Business Standard.

Cererea de insolventa nu inseamna si falimentarea companiei respective.

Unul dintre motivele pentru care o firma alege insolventa este, de fapt, existenta unei strategii de eficientizare a businessului.

Prognozele specialistilor in insolventa arata ca situatia va continua sa se inrautateasca.

Arin Stanescu, presedintele UNPIR, si Oana Luca, asociat coordonator Casa de Insolventa Transilvania, estimeaza ca numarul cererilor de insolventa va depasi 20.000 pana la finele lui 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#companii, #insolventa, #faliment, #criza financiara, #creditori , #Criza financiara