Recesiunea se va intoarce in Europa anul viitor, avertizeaza economisti

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 11:16
1780 citiri
Recesiunea se va intoarce in Europa anul viitor, avertizeaza economisti

Recesiunea se va intoarce in Europa anul viitor, potrivit majoritatii economistilor de marca consultati de BBC in cadrul unui sondaj.

O cincime dintre ei cred ca zona euro nu va mai exista in actuala sa forma, cu 17 membri, in timp ce majoritatea considera ca sansele ca zona sa se destrame sunt de 30% - 40%.

Cresterea economica in Europa a incetinit in ultimele luni, in conditiile in care criza datoriilor suverane din zona euro a obligat guvernele sa isi limiteze cheltuielile si a subminat increderea pe pietele financiare globale.

In perioada iulie-septembrie, economia din zona euro a crescut cu 0,2%, in timp ce economiile celor 27 de state membre UE au crescut colectiv cu 0,3%.

Politicienii au incercat sa rezolve criza, inclusiv printr-un acord de consolidare a relatiilor intre statele membre UE, dar pietele nu sunt convinse deocamdata ca masurile luate sunt suficiente.

Cu cat se prelungeste mai mult criza datoriilor, cu atat este mai probabil ca Europa sa se intoarca la recesiune, au avertizat economistii.

Studiul a fost realizat in randul a 34 de economisti britanici si europeni care consiliaza in mod regulat Banca Angliei. Dintre cei 27 care au raspuns, 25 au spus ca Europa va intra in recesiune anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza financiara, #recesiune criza financiara , #Criza financiara