Roubini ii ingrozeste pe participantii la Davos cu previziunile sale

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 19:25
2673 citiri
Roubini ii ingrozeste pe participantii la Davos cu previziunile sale
Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza

Economistul Nouriel Roubini, poreclit Dr. Doom, din cauza estimarilor sale apocaliptice asupra economiei mondiale, a anuntat o serie noua de previziuni, care i-a pus pe ganduri pe participantii Forumului Economic de la Davos.

"Intreaga Europa este in recesiune, iar cresterea economiei americane este una extrem de anemica. Exista o incetinire economica si in China, chiar acum", considera Roubini, citat de Business Insider.

Datele publicate de guvernul britanic arata ca economia Marii Britanii s-a contract mai mult decat anticipau analistii, aducand tara mai aproape de o recesiune de tip W.

Fondul Monetar International (F MI) a inrautatit estimarile pentru cresterea economica mondiala si a avertizat chiar ca in zona euro criza trece printr-o "faza noua, foarte periculoasa".

Economistul Nouriel Roubini crede ca zona euro are prea multe probleme. "In zona euro sunt multe probleme, cum ar fi datoriile publice foarte mari si conturile curente ale unor state.

Acestea nu pot fi rezolvate de catre Banca Centrala Europeana, prin tiparirea de bani. Se vor rezolva in ani de zile, iar acum congatiunea deja s-a raspandit", puncteaza Roubini.

Economistul mai crede ca solutia iesirii din criza consta in relaxarea monetara masiva. "Banca Centrala Europeana trebuie sa actioneze rapid cu masuri de "relaxare monetara masiva" pentru a preveni agravarea crizei, in timp ce masurile de austeritate ar trebui domolite", spune Roubini.

In opinia sa, euro ar trebui depreciat cu 20% sau chiar 30% pentru a ajuta economiile din zona euro.

Urmareste declaratiile facute de Roubini, pentru CNBC

#Nouriel Roubini previziuni, #Nouriel Roubini Davos, #Nouriel Roubini criza , #Criza financiara