ING: Cade guvernul, cade si leul

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 12:55
1421 citiri
ING: Cade guvernul, cade si leul

Economistul sef ING Bank Romania, Nicolae Chidesciuc, spune ca leul se va deprecia cu siguranta in cazul in care cele doua partide aflate la guvernare decid sa rupa parteneriatul.

"In mod normal ar trebui sa se simta, insa doar daca se ajunge la caderea Guvernului, insa pana atunci nu cred ca o sa vedem un impact semnificativ pe piata valutara. Si chiar si in cel mai nefavorabil caz nu trebuie sa uitam ca Banca Centrala are grija de moneda nationala si e posibil sa nu vedem o volatilitate foarte mare", a spus Chidesciuc, la Realitatea Fm.

Economistul ING spune ca si in acest moment exista presiuni de depreciere a leului din cauza platilor datoriilor externe.

"Deja sunt presiuni de depreciere a monedei nationale, nu neaparat in urma evolutiilor politice, ci mai degraba in urma platilor de datorii externe", a mai explicat Nicolae Chidesciuc.

Sunt riscuri mari dupa alegeri

Cat despre evolutia cursului valutar euro/leu in perioada de dupa alegeri, Chidesciuc spune ca va fi una cu risc crescut si ca ar trebui sa ne asteptam la un curs valutar euro/leu de 4,5.

"Sunt riscuri mari dupa alegeri. Prognoza noastra este de 4,5 lei/euro. Avand in vedere ca la inceputul anului e posibil ca deciziile luate de noul Guvern, sa spunem ca va fi un nou Guvern, s-ar putea sa fie destul de dure.

Si oricum vor fi discutii, FMI va fi din nou prezent pe parcursul lunii februarie sa reevalueze ce va fi in Romania, eu as zice ca riscurile sunt semnficative pentru ca cursul euro/leu sa continue sa urce in primul semestru din 2010", a conchis Nicolae Chidesciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ing, #curs valutar, #euro, #bnr, #guvern , #Datoria externa