Isarescu: Revenirea Romaniei pe piete nu este o optiune, este un "must"

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 16:13
1310 citiri
Isarescu: Revenirea Romaniei pe piete nu este o optiune, este un "must"

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca revenirea Romaniei pe pietele financiare nu este o optiune, ci este un "must", pentru ca daca apelezi doar in cazuri de urgenta, pietele "te executa" in materie de costuri.

"Revenirea Romaniei pe piete nu este o optiune, sa o fac sau sa nu o fac, este un ''must''. Optional si ce putem sa facem noi este sa revenim corect, bine, nu foarte scump, cu o traiectorie de costuri acceptabile, dar subliniez acest lucru, pentru ca am auzit discutii ca a revenit Romania pe piete".

"Daca nu o faci in baza unei strategii, ci o faci din joi in Paste, daca nu o faci in maniera credibila si daca o faci cand iti ajunge cutitul la os, pietele sunt sangeroase, au mirosul sangelui si te executa in materie de costuri", a declarat Isarescu, in cadrul conferintei "Romania, incotro? Evaluari europene si implicatii asupra Romaniei".

El a declarat ca imprumutul luat recent de pe piata americana nu a fost ieftin, dar ca poate fi redeschis.

"Orice se poate spune despre imprumutul de pe piata americana, dar nu ca a fost ieftin. Este un impumiut care vine dupa 16 ani, platesti acolo o prima de reintraisarescure pe piata, platesti o prima de risc, asa cum este perceputa intreaga Europa in prezent. Banuiesc ca nu foarte tarziu un asemenea imprumut poate sa fie redeschis, o asemenea emisiune si va fi mai ieftina si cred ca tendinta yield-urilor va fi in jos", a spus Isarescu.

#Isarescu guvernator BNR, #datorie externa Romania Isarescu, #Isarescu imprumut SUA , #Datoria externa