Pogea: Ritmul de crestere al datoriei publice, periculos in lipsa unor masuri de consolidare

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 11:57
967 citiri

Ritmul de crestere al datoriei publice este periculos in lipsa unor masuri de consolidare fiscala, problema principala fiind in acest moment deficitul bugetului general consolidat, a declarat, marti, ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Riscul Romaniei nu mai e deficitul de cont curent, care s-a contractat mai mult decat era necesar. Problema e deficitul bugetului general consolidat. E periculos ritmul de crestere al datoriei publice, daca nu vom lua masuri de consolidare fiscala", a spus Pogea, intr-o conferinta de presa organizata de Confederatia Patronala din Industria Romaniei (CONPIROM), precizeaza Mediafax.

Pogea a aratat ca una dintre problemele principale in ceea ce priveste bugetul general consolidat este alocarea unor sume foarte mari pentru cheltuieli sociale si pentru salarii, care reprezinta aproximativ doua treimi din cheltuielile publice totale.

Ministrul interimar a mentionat ca datoria publica in Romania, de 28%, se afla totusi la un nivel scazut, comparativ cu cel al statelor din zona euro, care se ridica la 78% din PIB.

 

#cheltuieli, #datorie, #deficit, #pogea, #publica , #Datoria publica