BNR: Masurile guvernului ar putea duce la aprecierea leului

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 23:40
1543 citiri
BNR: Masurile guvernului ar putea duce la aprecierea leului

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a afirmat ca motivele pentru care moneda nationala se depreciaza sunt greu de gasit, mai ales pentru ca piata noastra nu este usor afectata de miscarile sociale.

"Sunt greu de gasit motivele pentru ca piata noastra nu e atat de sensibila la evenimente care se produc instantaneu, sa zicem problema cu o piata plina de oameni in fata Guvernului. Ar fi un eveniment care pe o alta piata ar avea un ecou puternic. Pe piata noastra, ecoul nu este atat de puternic", a declarat Vasilescu la Realitatea Fm.

Totusi, desi miscarile sociale nu afecteaza moneda nationala, consilierul BNR este de parere ca masurile de austeritate luate de Guverm ar putea sa intareasca leul in aceasta vara.

"Nu vor avea un efect imediat (n.r. masurile Guvernului) si fara sa stim directiile. Poate sa duca si la intarirea leului", a spus el.

Adrian Vasilescu mai spune si ca va fi dificil pentru ministerul de Finante sa se imprumute in urmatoarea perioada sub nivelul ratei de dobanda cheie.

"Una dintre problemele care sunt acum in fata tarii, este tocmai dificultatea ministerului de Finante de a-si finanta deficitul bugetar. De asta este atat de important ca acest deficit bugetar sa nu se intinda prea mult. El trebuie sa se restranga mai mult", a explicat Vasilescu.

In ceea ce priveste pretul benzinei, consilierul guvernatorului BNR a declarat ca scumpirea nu va fi prea puternica.

"Daca benzina se va scumpi, Banca Nationala si autoritatile vor trebui sa vina cu solutii pentru stabilitatea preturilor. Dar nu se anunta o scumpire atat de puternica incat sa puna in pericol stabilitatea preturilor", a conchis Vasilescu.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#bnr, #masuri, #guvern, #adrian vasilescu, #leu , #Deficitul bugetar