Boc: Ministerele Justitiei, Internelor, Educatiei si Muncii vor primi fonduri la rectificare

Vineri, 21 August 2009, ora 14:58
1490 citiri
Boc: Ministerele Justitiei, Internelor, Educatiei si Muncii vor primi fonduri la rectificare

Ministerele Justitiei, Administratiei si Internelor, Educatiei si Muncii vor primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetara, iar proiectele de investitii in infrastructura vor beneficia, de asemenea, de o finantare mai mare, a declarat, vineri, premierul Emil Boc. 

Ministerul Justitiei va primi banii necesari pentru functionarea instantelor, iar Ministerul Muncii va beneficia de o suplimentare de fonduri pentru a echilibra fondul de somaj si a avea resursele necesare pentru plata obligatiilor sociale pana la sfarsitul anului, a spus Boc, potrivit Mediafax.

Cea de-a doua rectificare a anului, programata pentru luna august, vizeaza ajustarea deficitului, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana, de la 4,6% la 7,3% din PIB.

Potrivit Ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, operatiunea urmareste taierea cheltuielilor cu salarii, premii, bunuri si servicii, cu 4,5 miliarde lei (0,9% din PIB).

Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuata in luna aprilie, in urma acordului de imprumut convenit cu FMI si Comisia Europeana.

Fondul Monetar International a fost de acord cu o crestere a deficitului bugetar la 7,3% in 2009, de la proiectia anterioara de 4,6%, negociata in martie pentru acordul incheiat intre autoritatile romane cu institutia financiara.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#boc, # deficit, # cheltuieli, # rectificare, # fmi , #Deficitul bugetar