Cat va fi euro la iarna

Marti, 25 August 2009, ora 09:00
1013 citiri
Cat va fi euro la iarna

Leul se va intari pe final de an, spun analistii financiari, in timp ce subsidiarele romanesti ale bancilor straine mizeaza pe o depreciere a monedei nationale.

Intre 4 lei si 4,5 lei pentru un euro la sfarsitul anului, asta indica prognozele analistilor economici, dupa ce, in ultimele luni, moneda nationala a avut parte de o relativa stabilitate.

Cel mai optimist scenariu apartine analistului financiar Dragos Cabat, presedintele Asociatiei Analistilor Financiari CFA Romania, care vede un curs de schimb de 4 lei pentru un euro, la finele acestui an.

Din acelasi grup al optimistilor fac parte si analistii Deutsche Bank, care la sfarsitul saptamanii trecute au avansat aceeasi cotatie de 4 lei/euro pentru rata de schimb pe final de an.

La fel de constanti in mentinerea prognozelor formulate in privinta evolutiei leului sunt si analistii Unicredit Tiriac Bank, care vad o depreciere a monedei nationale pana la 4,5 lei/euro in decembrie 2009. "Nu am modificat prognoza noastra initiala de la inceputul anului, pentru ca intre timp s-a schimbat in rau tabloul indicatorilor macroeconomici pe plan local, in acelasi timp cu o evolutie pozitiva pe plan international. Avem recesiune, scadere economica peste asteptari si sa nu uitam si deficitul bugetar, care poate avea efecte asupra cursului, in cazul in care sunt anumite tendinte care arata ca economia merge spre un dezechilibru", a declarat Rozalia Pal, economist-sef Unicredit Tiriac Bank.

In acelasi ton se mentine si prognoza ING, care recent a avansat o cotatie de 4,5 lei pentru un euro la sfarsitul anului, cu o adancire a deprecierii in primul trimestru al anului, pana la 4,6 lei/euro.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#analisti, #curs, #euro, #prognoza , #Deficitul bugetar