Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara s-a bazat pe estimari nerealiste privind veniturile

Marti, 13 August 2013, ora 10:05
1479 citiri
Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara s-a bazat pe estimari nerealiste privind veniturile

Rectificarea bugetara incalca mai multe reguli fiscal bugetare, cea mai importanta fiind tinta de deficit, si a fost facuta pe baza unor proiectii nerealiste, numai din impozitul pe venit si contributii din asigurari veniturile fiind supraestimate cu 1 miliard de lei, potrivit Consiliului Fiscal.

"Incalcarea de catre proiectul de rectificare bugetara a regulilor fiscal bugetare submineaza grav credibilitatea acestora, mai ales in ceea ce priveste nerespectarea tintei de deficit bugetar", arata Consiliul intr-o opinie formulata la 30 iulie, data la care Guvernul a decis prima rectificare bugetara a anului.

Consiliul Fiscal mentioneaza ca a primit informatii de la Ministerul Finantelor cu privire la rectificare in seara zilei precedente, astfel ca nu a avut timp sa faca o analiza riguroasa pana la aprobarea proiectului de catre Executiv.

#rectificare bugetara 2013, #tinta deficit guvern 2013, #rectificare bugetara guvern Ponta, #reguli fiscale buget Romania, #Consiliu Fiscal rectificare bugetara , #Deficitul bugetar