Coraci: Nu am cerut FMI o scadere a contributiilor sociale

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 17:40
1692 citiri
Coraci: Nu am cerut FMI o scadere a contributiilor sociale

Presedintele confederatiei patronale UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a declarat vineri ca nu a cerut reprezentantilor FMI o reducere a contributiilor sociale, insa i-a asigurat ca sectorul privat poate sustine un salariu minim de 650 lei, potrivit NewsIn.

"Nu am cerut nicio reducere a contributiilor sociale. Am spus ca intelegem ca, intr-o perioada de criza, nu putem inca sa obtinem asa ceva.

Totusi, daca va exista un trend pozitiv in 2011, sigur ca o scadere a fiscalitatii pe forta de munca, una din cele mai mari din Europa, ar ajuta mult economia romaneasca.

In anumite conditii, sectorul privat poate sa sustina si un salariu minim de 700 lei", a mentionat Coraci.

El a mentionat ca reprezentantii FMI au dorit sa inteleaga ce efect ar avea asupra oamenilor de afaceri un salariu minim de 700 de lei.

Coraci a mai spus ca a fost atinsa si problema cresterii salariului minim in sectorul privat.

"Toti colegii mei au fost de acord ca ne putem permite o crestere.

Este discutabil daca pana la 700 de lei sau nu, dar 650 de lei nu sunt nicio problema pentru sectorul privat si am sustine o asemenea crestere", a spus presedintele confederatiei patronale UGIR-1903.

Coraci a adaugat ca, in cadrul intalnirii dintre reprezentantii FMI si ai oamenilor de afaceri, s-a pus problema sustenabilitatii unui deficit mai mare de catre Guvernul Romaniei.

"Le-am spus ca acceptarea unui nivel mai mare al deficitului bugetar ar fi un balon de oxigen pentru economia romaneasca.

De asemenea, am mentionat ca dorim ca un nivel al deficitului bugetar mai mare sa sustina doar trei lucruri: reducerea arieratelor catre sectorul privat, investitii publice reale si transparente si cofinantare de proiecte europene", a mentionat Coraci.

Reprezentantii FMI au raspuns oamenilor de afaceri ca nu vad modul in care poate fi sustinut un deficit mai mare, cum poate sa fie acesta finantat.

"Totusi, cred ca am facut un pas inainte, ca am deschis o discutie care va continua in mod cert.

Speram ca Guvernul Romaniei si BNR sa obtina o tinta mai mare", a spus Coraci. 

#coraci, #fmi, #reprezentanti , #Deficitul bugetar