Finantele au imprumutat inca 500 de milioane de lei de la banci pentru acoperirea deficitului bugetar

Luni, 15 Iulie 2019, ora 15:56
1069 citiri
Finantele au imprumutat inca 500 de milioane de lei de la banci pentru acoperirea deficitului bugetar
Foto: Pixabay

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 500 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduala de 81 de luni, la un randament mediu de 4,35% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar bancile au subscris 1,026 miliarde de lei.

Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

#imprumut Finante banci, #imprumuturi acoperire deficit bugetar , #Deficitul bugetar