Partenerii nostri internationali au "acceptat" o crestere a deficitului.Vezi in ce conditii

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 16:32
1522 citiri
Partenerii nostri internationali au "acceptat" o crestere a deficitului.Vezi in ce conditii

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana au acceptat ca Romania sa aiba o crestere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinantarea programelor pe fonduri europene.

"In discutiile pe care colegii mei Daniel Chitoiu si Liviu Voinea le-au avut cu delegatia FMI, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, inclusiv bazat pe acest succes oarecum neasteptat pentru dansii (n.r. - al deblocarii programelor finantate de UE), pentru ca tot auzisera anii trecuti ca o sa avem bani europeni si nu mai credeau nici ei, acum ii avem, pentru a nu afecta restul activitatilor bugetare, vom avea o crestere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinantarea programelor pe fonduri europene, fata de programul initial", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Seful Executivului a precizat ca finantatorii internationali au acceptat majorarea deficitului dupa ce au constatat cresterea platilor si a decontarilor pe fondurile europene, o masura pe care Victor Ponta a apreciat-o ca fiind "logica si foarte buna".

O misiune a Fondului Monetar International a sosit pe 22 octombrie la Bucuresti, pentru discutii privind evaluarea noului Acord Stand-By cu Romania, negocierile urmand sa se incheie la 5 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#deficit romania, #deficit fonduri europene Romania, #deficit bugetar romania , #Deficitul bugetar