Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea: Deficitul bugetar ar fi putut fi stabilit la mai mult de 2% din PIB in 2009

Pogea: Deficitul bugetar ar fi putut fi stabilit la mai mult de 2% din PIB in 2009

Deficitul bugetar ar fi putut fi stabilit la mai mult de 2% din produsul intern brut (PIB) in 2009, insa ar fi existat probleme legate de finantarea acestuia, a declarat, astazi, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, care a precizat ca aceasta este o parere personala.

"Personal, cred ca deficitul ar fi putut fi mai mare de 2% din PIB, insa el trebuie ajustat pana la limita la care poate fi sustinut. in plus, daca deficitul ar fi fost 3% din PIB, atunci multi dintre parlamentari sau sindicate ar fi spus ca este mai bine ca banii sa se duca in salarii", a spus Pogea, in cadrul audierilor pe bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale din sedinta comuna a comisiilor reunite de buget-finante din Parlament.

Totodata, ministrul a precizat ca daca deficitul bugetar va depasi 3% din PIB in acest an, "numai daca va fi nevoie, insa nu prea mult peste nivelul de 3% stabilit prin Tratatul de la Maastricht, banii se vor duce in investitii publice si in nimic altceva".

Pogea a mai spus ca in ultimul trimestru al anului trecut deficitul bugetar a fost de 4 miliarde euro.

"Managementul public neadecvat ma face acum sa platesc 550 milioane in plus la datoria publica, pentru ca in trimestrul patru cineva nu a avut curaj sa spuna stop", a conchis ministrul.

Actualul guvern si-a proiectat pentru acest an un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1435 ori