Primii bani de la Banca Mondiala vin in iulie

Marti, 02 Iunie 2009, ora 09:57
920 citiri
Primii bani de la Banca Mondiala vin in iulie

Romania va primi in iulie 330 de milioane de euro, reprezentand prima transa de bani de la Banca Mondiala, dintr-un total de un miliard de euro.

Suma va intra in Trezorerie si va fi folosita pentru finantarea deficitului bugetar. Ea va fi disponibila in cateva zile dupa ce boardul BM va aproba imprumutul pentru Romania

Romania va trebui sa intruneasca unele conditii pentru a putea atrage in luna decembrie cel de al doilea imprumut (valoarea acestuia fiind aproximativ aceeasi, respectiv 330 milioane de euro), au mai declarat sursele.

Ultimul imprumut va putea fi atras in 2010. Pe lista conditiilor pentru acest an ce vor fi impuse Bucurestiului se numara legea pensiilor, legea salarizarii unice, legea responsabilitatii fiscale, legea privind independenta si autonomia reglementatorilor din sistemul financiar, au explicat sursele.

Potrivit unui comunicat din luna martie al Bancii Mondiale, sprijinul BM se va concentra pe probleme structurale pe termen lung, in trei domenii-cheie. Este vorba, in primul rand, despre reforma sectorului public, in special in managementul financiar-fiscal sau public.

 

#bani, # bm, # conditii, # legi, # deficit, # transe , #Deficitul bugetar