Rusii au ajuns la fundul sacului: fondul de rezerva va fi epuizat in cursul anului viitor

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 18:11
13287 citiri
Rusii au ajuns la fundul sacului: fondul de rezerva va fi epuizat in cursul anului viitor
Foto: blog.eternalvigilance.me

Fondul de rezerva al Rusiei este aproape secatuit, dupa trei ani de criza, deficitul bugetar inregistrat de Moscova urmand sa inghita si ultimul dolar din acesta in cursul anului viitor, a explicat ministrul adjunct de Finante de la Moscova, Alexei Lavrov.

"Din ce stiu, fondul de rezerva va fi epuizat in cursul anului viitor", a explicat oficialul, adaugand ca o solutie de finantare a deficitului bugetar este apelarea la sumele din Fondul national de bunastare, relateaza agentia TASS.

O alta problema care afecteaza resursele financiare de care dispune Moscova este amanarea privatizarii gigantului din industria petrochimica Bashneft, dar adjunctul ministrului de Finante crede ca aceasta gaura ar putea fi acoperita prin impruturi de pe piata interna.

Pe 13 octombrie, data la care oficialii din Ministerul de Finante vor depune proiectul de buget pe perioada 2017-2019, rusii vor afla mai clar care este situatia rezervei valutare de care mai dispune Moscova.

In acest moment, oficialii din minister lucreaza pe o ciorna de buget calculat la un pret mediu de 40 de dolari/baril, exporturile de petrol avand in continuare un rol covarsitor in constituirea resurselor financiare ale Rusiei.

In urma cu o luna, fondul de rezerva aflat la dispozitia guvernului rus a incasat a treia lovitura dura din acest an, reducandu-si valoarea cu 18,4 procente, ca urmare a unei rectificari de buget operate de Moscova. Valoarea acestuia este in prezent de 32,22 miliarde de dolari.

In aceeasi luna, oficialii din Ministerul de Finante au apelat si la "pusculita" Fondului national de bunastare, in conturi ramanand doar 72,78 miliarde dolari, dupa o diminuare cu 2,5% a acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scăderea inflației la 6,6% nu înseamnă că am scăpat de prețuri ridicate. „Oamenii nu mai consumă, sunt deja epuizați și sărăciți”
Scăderea inflației la 6,6% nu înseamnă că am scăpat de prețuri ridicate. „Oamenii nu mai consumă, sunt deja epuizați și sărăciți”
Rata anuală a inflației a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,81%, cele nealimentare cu 8,06%, iar...
#criza economica rusia, #rezerve valutare Rusia, #deficit bugetar, #pret petrol 2017 , #Deficitul bugetar