Serbanescu il contrazice pe Isarescu: Masurile de austeritate continua in 2013

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 15:27
2084 citiri
Serbanescu il contrazice pe Isarescu: Masurile de austeritate continua in 2013

Analistul economic Ilie Serbanescu il contrazice pe guvernatorul BNR, sustinand ca, in ceea ce priveste deficitul bugetar, guvernul va trebui sa continuie masurile de reducere a cheltuielilor.

"Mugur Isarescu a a declarat ca s-a terminat strangerea de surub la deficit bugetar, dar nu este asa. Se va continua cu acel deficit structural, pentru ca trebuie redus deficitul pana la 1%", a declarat Serbanescu, in cadrul unei interventii la Antena 3.

Isarescu a declarat marti, ca "in 2013 va trebui sa fim chibzuiti pentru a nu mai fi nevoiti sa strangem surubul. Cu o mai buna absorbtie a fondurilor europene eu cred ca Romania are sanse sa aiba crestere economica importanta indiferent de ceea ce se intampla in Europa", spunea guvernatorul bancii centrale, in cadrul unei conferinte de presa, dupa o intrevedere cu premierul Victor Ponta.

Isarescu: Autoritatea de Supraveghere Financiara urmareste o directie europeana

In cadrul intrevederii, Isarescu si Ponta au discutat despre infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, o entitate care ar trebui sa inlocuiasca rolul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, o Marie cu alta palarie?

#Autoritate Supraveghere Financiara Romania, #Isarescu declaratii, #Serbanescu Isarescu , #Deficitul bugetar