Opinie Washington Post: Ponta a alarmat alte guverne UE si administratia Obama

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 14:50
1612 citiri
Opinie Washington Post: Ponta a alarmat alte guverne UE si administratia Obama

Situatia din Romania a atras atentia Washington Post care publica, in editia electronica de sambata, in pagina de opinii, un editorial intitulat "Mutarile represive ale Romaniei" (Romania's repressive moves) in care critica "erodarea alarmanta a consensului politic si echilibrului puterii".

Relatarile despre criza din Europa au tins sa se concentreze pe problemele economice, in timp ce prejudiciul politic tot mai mare adus institutiilor, si democratiei insesi, este uneori omis. "Dar in cateva tari s-a produs o erodare alarmanta a consensului politic si a echilibrului puterii constitutional, condusa de populisti care exploateaza nemultumirea publica fata de dificultatile economice", afirma Washington Post.

Ultimul exemplu este Romania, unde un nou premier de stanga a facut presiuni pentru a inlatura orice control asupra Guvernului sau in timp ce incearca sa forteze indepartarea din functie a presedintelui tarii. Victor Ponta a alarmat alte guverne UE precum si administratia Obama prin incercarea rapida de consolidare a puterii, afirma Washington Post.

Prezentand situatia din Romania si rezumand rezultatele vizitei la Bruxelles a premierului roman, cotidianul conchide ca "mai devreme sau mai tarziu, romanii vor descoperi ca, la fel ca in restul Europei, nu exista o solutie rapida sau usoara pentru problemele economice - mai ales atunci cand aceasta implica scurtcircuitarea democratiei".

Intr-o precizare de ordin general care apare pe site-ul cotidianului, se arata ca editorialele reprezinta viziunea Washington Post ca institutie, asa cum este stabilita ea prin dezbaterile intre membrii consiliului editorial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania Washington Post, #Romania WSP, #Romania guvern Ponta , #Economie politica