Exporturi fantoma cu utilaje industriale, evaziune fiscala de un milion de euro

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 13:50
1617 citiri
Exporturi fantoma cu utilaje industriale, evaziune fiscala de un milion de euro

Procurorii DIICOT si ofiteri de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate - Porturi Maritime Constanta au efectuat joi opt perchezitii in municipiul Constanta, pentru destructurarea unei grupari acuzate de efectuarea unor operatiuni fictive de export utilaje industriale in Republica Moldova, prejudiciul fiind de un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea formata din sapte persoane a obtinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operatiuni comerciale si financiar-contabile fictive.

Membrii gruparii, cetateni romani, turci si moldoveni, au inregistrat in evidentele contabile ale unui numar de patru societati comerciale pe care le controlau, vanzari succesive de utilaje industriale, atestand in mod fictiv exportul acestora in Republica Moldova si solicitand rambursarea TVA-ului aferent acestor operatiuni.

Sumele de bani rezultate din operatiunile fictive ajungeau in conturile unei societati comerciale intermediare controlate de catre invinuiti si erau retrase in numerar de catre membrii gruparii.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ un milion de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala, #perchezi ii DIICOT, #export utilaje industriale, #procurori DIICOT , #Exporturi