Exporturile de carne de pasare ar putea creste cu 10%

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 16:31
1622 citiri
Exporturile de carne de pasare ar putea creste cu 10%

Exporturile de carne de pasare ar putea fi cu 10% mai mari in 2011, comparativ cu anul trecut, pana la 64.000 de tone, importurile ramanand la acelasi nivel ca in 2010, la aproximativ 93.000 de tone, conform NewsIn.

"In primele sapte luni ale acestui an am exportat 37.000 de tone si am importat 42.000 de tone. Deci, balanta import-export s-a echilibrat", a mentionat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

Presedintele UCPR a mai spus ca aproximativ 80% din cantitatea exportata merge catre tari membre UE. Pretul mediu este de aproximativ 1.600 de euro pe tona la export, iar la import este de circa 1.200 de euro pe tona. "Aceasta este explicatia pentru care, desi exportam mai putin, valoric am echilibrat balanta", a mai spus Ilie Van.

Acesta sustine ca exista cerere de produse procesate pe piata europeana, motiv pentru care producatorii si-au organizat spatii de procesare a carnii de pasare "si se duc cu produse procesate si carne cu valoare adaugata mai mare pe piata unde exista cerere".

Cifra de afaceri a companiilor din Romania care activeaza in acest domeniu va depasi anul acesta valoarea de 1 miliard de euro, in usoara crestere fata de anul trecut, a estimat Ilie Van.

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, constituita in 1993, este o asociatie cu caracter profesional, fara scop lucrativ, non-guvernamentala, autonoma, cu personalitate juridica. UCPR indeplineste rolul de liant intre agentii economici care activeaza in domeniul aviculturii.

In UCPR activeaza peste 200 de companii, care detin 350 de ferme.

 

#export import, #carne, #carne pui, #carne pasare, #import carne, #ucpr , #Exporturi