MECMA vrea sa creasca exporturile in China si Rusia

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 12:14
1127 citiri
MECMA vrea sa creasca exporturile in China si Rusia

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Borbely Károly, a declarat luni ca Romania trebuie sa faca eforturi sa creasca exporturile in China, Rusia, India si Brazilia, unde exportam foarte putin in prezent, informeaza NewsIn.

"In aceasta perioada foarte grea, unul din motoarele economiei au fost exporturile. Exportatorii au inteles ca trebuie sa creeze produse care sa fie competitive.

In ceea ce priveste exporturile Romaniei, 72% din acestea se desfasoara cu tari membre ale Uniunii Europene.

Pentru 2011, avem ca obiectiv continuarea sustinerii acelor produse care au generat cresteri in acest an: constructia de masini si automotive, agricultura, IT si turism.

Acestea sunt principalele domenii in care Romania are produse competitive", a declarat luni Borbely Károly, cu ocazia lansarii in dezbatere publica a Strategiei Nationale de Export a Romaniei 2010-2014.

Acesta a afirmat totodata ca produsele romanesti au demonstrat in acest an ca sunt competitive si ca merita luate in considerare.

"In tari precum China, Rusia, India si Brazilia, Romania exporta foarte putin si trebuie sa facem eforturi, pentru ca economiile acestor tari vor creste foarte mult in urmatorii ani", a adaugat secretarul de stat din MECMA.

Potrivit lui Borbely, Ministerul Economiei are in plan organizarea a peste 50 de targuri si expozitii in afara tarii. Altfel, oficialul din Ministerul Economiei spera ca aceasta strategie sa fie aprobata in Guvern pana la sfarsitul acestui an.

#mecma, #exporturi, #china, #rusia , #Exporturi