Creste piata materialelor de constructie

Miercuri, 15 Februarie 2006, ora 14:24
781 citiri

Cel mai mare producator de caramizi pe plan mondial, grupul austriac Wienerberger, anticipeaza o crestere importanta a vanzarilor pe piata romaneasca pentru anul 2006. Pentru anul trecut aceeasi firma a raportat o majorare a cifrei de afaceri de aproape 20 de milioane de euro, in crestere de la 12.6 milioane de euro. Wienerberger are mari asteptari de la piata autohtona, ca urmare a unui proces de accelerare a ritmului de crestere pe toate pietele est-europene. La sfarsitul anului 2005 piata s-a stabilizat in Polonia si Ungaria, preconizandu-se ca modificarile capacitatilor de productie si punerea in functiune a unor fabrici noi sa amplifice veniturile din aceste state.

Prezent pe 24 de piete din Europa si Statele Unite, Wienerberger opereaza in peste 230 de unitati de productie, din care doua se afla in Romania la Gura Ocnitei, langa Targoviste si Sibiu. La sfarsitul anului trecut, compania a anuntat ca negociaza preluarea altor fabrici, dar ca este interesat si de derularea unor investitii pe terenurile neconstruite din Romania.

Potrivit rezultatelor preliminare ale companiei, veniturile Wienerberger la nivel mondial au crescut anul trecut cu 11% pana la 1.95 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a ajuns la 428.3 milioane de euro, in crestere cu 6 puncte procentuale.

Compania estimeaza o crestere de 10% pe piata romaneasca dupa evolutia de anul trecut care a adus cifra de afaceri de la 12.6 milioane de euro in 2004 la 30 de milioane de euro.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!