Distribuitorul de medicamente Dita, preluat pentru 14,5 milioane euro

Marti, 19 Decembrie 2006, ora 14:48
1387 citiri

Grupul farmaceutic ungar Richter Gedeon a achizitionat distribuitorul de medicamente Dita din Bucuresti, pentru 14,5 milioane euro, tranzactia fiind efectuata prin intermediul unei subsidiare a companiei, transmite Reuters.

Grupul Dita include trei firme care opereaza in domeniul vanzarilor en-gross de medicamente, cu o cota de piata cumulata de peste 3%, se arata intr-un comunicat al Richter Gedeon.

In urma finalizarii tranzactiei, cota de piata a grupului ungar pe segmentul vanzarilor en-gross va creste la 4,5%.

Richter a achizitionat, anterior, mai multe companii farmaceutice romanesti, prin intermediul carora a dobandit dreptul de operare a 60 de farmacii. Cotatia actiunilor Richter Gedeon a scazut cu 0,73% in timpul sedintei de tranzctionare de la bursa din Budapesta, la 41.200 forinti.

Compania ungara si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu-Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.

In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Gedeon Richter Romania, detinuta in proportie de 99,1% de grupul ungar, are peste 400 de angajati, si administreaza o serie de firme, ca Gedeon Richter Farmacia, Anemona, Amina Farm, Magnolia, Miraculus si Helodeea.


De la inceputul anului, compania a achizitionat firma de distributie de medicamente Sibofarm Sibiu, retelele de farmacii Bioplus Pharm Bucuresti si Sanatatea Suceava si a anuntat construirea unui depozit de 2,3 milioane de dolari, in comuna Corunca din judetul Mures.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)