Exportam arme de 9 milioane de dolari in SUA

Vineri, 25 Martie 2011, ora 22:10
2192 citiri
Exportam arme de 9 milioane de dolari in SUA

Fabrica de arme din Cugir, judetul Alba, va exporta in SUA, pana in luna martie 2012, arme de vanatoare in valoare de peste noua milioane de dolari, contractul de furnizare fiind semnat pe trei ani cu firma americana Century Arms, potrivit Mediafax. 

Administratorul special al Fabricii de arme Cugir, Radu Rosianu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca unitatea a semnat recent un nou contract cu firma americana Century Arms prin care urmeaza sa furnizeze pentru piata civila din SUA, pana in luna martie 2012, arme de vanatoare in valoare de peste noua milioane de dolari.

Rosianu a spus ca acest contract este semnat pentru urmatorii trei ani, dar cantitatea de arme si pretul vor fi negociate in fiecare an.

El a adaugat ca saptamana trecuta reprezentantii companiei americane, care este cel mai mare importator de arme pe piata civila din SUA si beneficiarul fabricii din Cugir pentru piata americana, au facut o vizita la Cugir si au stabilit detaliile finale ale contractului.

"Pana acum, aveam un contract din an in an cu aceasta firma. Pentru prima data, am reusit sa incheiem un contract pe termen lung, avem un contract pana in anul 2014 si am crescut si preturile si cantitatile lunare, astfel incat s-ar putea sa mai fie nevoie sa mai angajam ceva personal specializat.

Preturile au fost negociate in ianuarie in SUA si acum au fost batute in cuie. Au fost crescute cu aproximativ 20-30 la suta, iar cantitatile le-am crescut cu 40 la suta fata de ceea ce livram anul trecut, la maximul capacitatii fabricii de arme", a spus Rosianu.

Potrivit sursei citate, firma americana cere Fabricii de arme din Cugir sa creasca productia deoarece pe piata americana ar exista o cerere destul de mare.

Rosianu a afirmat ca la cele doua unitati de producerea a armamentului din Cugir, Fabrica de Arme si UM Cugir, peste 90 la suta din contractele pentru exportul de arme se desfasoara prin firme acreditate in SUA. 

#fabrica de arme cugir, #export de arme, #arme, #america , #Fabrica